back to top
16.4 C
Belgrade
понедељак, јун 17, 2024

Русија захвална Додику на развоју односа са Москвом

Разумемо притисак Запада на председника Милорада Додика, у вези са санкцијама и сматрамо да је то незаконито, рекао је Игор Калабухов

НАЈЧИТАНИЈЕ

Амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов изјавио је да је Русија захвална председнику Републике Српске Милораду Додику за његову прагматичну политику и развој односа између Руске Федерације и Републике Српске.

„Недавно је одржан састанак између Владимира Путина и Милорада Додика. Имамо врло битне споразуме, на чијој реализацији радимо. У Москви је боравила и делегација Народне скупштине Републике Српске. Имали су врло продуктивне разговоре и са руководством државне Думе и са руководством Савета Федерације“, рекао је Калабухов за РТРС.

Како додаје, потписани су споразуми, тако да постоје односи у домену културе, хуманитарних делатности.

Стевандић: Односи Москве и Бањалуке најбољи могући
Стевандић: Односи Москве и Бањалуке најбољи могући
„Разумемо притисак Запада на председника Милорада Додика, неке санкције. Ми сматрамо да је то незаконито. Ево само један пример, кад се доноси неки документ на Генералној скупштини УН против Русије, нама тамо кажу, какав је притисак Запада и Американаца на делегације“, навео је Калабухов.

Истиче да управо тако знају за тај притисак.

„Ми смо захвални председнику Додику и руководству Републике Српске за њихово настојање у односима са Руском Федерацијом. Користи има у нашим односима, али и у нашим трговинским везама и у смислу одбране међународног права. Рецимо, посебно што се тиче нелегалног високог представника. Имамо ми неке перспективне планове па тако ће бити, ја мислим и у будућности“, указао је Калабухов.

Што се тиче избора у Русији и победи Владимира Путина, Калабухов је напоменуо да се ради о стварању једног глобалног мултиполарног поретка.

ПРАТИТЕ НАС НА ТЕЛЕГРАМУ!

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Кликса!

НАЈНОВИЈЕ

СУТРА У БЕОГРАДУ ПРВИ СВЕСРПСКИ САБОР „ЈЕДАН НАРОД, ЈЕДАН САБОР – СРБИЈА И СРПСКА“

Према програму, у 9.30 часова у Храму Светог Саве биће одржан молебан за Србију и Републику Српску, саопштено је...

ПРОЧИТАЈТЕ И: