back to top
16.4 C
Belgrade
понедељак, јун 17, 2024

Срећна нам 25. годишњица „хуманитарног“ бомбардовања

Употреба силе била је неопходна у светлу тешке хуманитарне кризе, растућег броја избеглица и претњи по међународни мир који је представљао Милошевићев етнонационалистички режим, саопштила је америчка мисија уочи годишњице НАТО агресије на СР Југославију

НАЈЧИТАНИЈЕ

Америчка мисија при ОЕБС-у: Срећна нам 25. годишњица хуманитарног бомбардовањаwww.globallookpress.com © © mfa_russia
Пре 25 година, након што су исцрпљена сва дипломатска средства, НАТО је покренуо операцију „Удружена сила“ која је имала један циљ – да оконча бруталну кампању етничког чишћења коју је спроводио режим Слободана Милошевића, саопштила је мисија Сједињених Америчких Држава при ОЕБС-у поводом годишњице бомбардовања СР Југославије, желећи, очигледно, да ода почаст операцији Северноатлантске алијансе.

„Употреба силе била је неопходна у светлу тешке хуманитарне кризе, растућег броја избеглица и претњи по међународни мир који је представљао Милошевићев етнонационалистички режим“, додаје се у саопштењу.

Четврт века касније, позивамо све у региону да усредсреде своје напоре у изградњу стабилне, просперитетне, мултиетничке и сигурне будућности Западног Балкана, закључује се у поруци.

Кустурица за руске медије: Народ Србије мрзи НАТО, бомбардовање никада неће заборавити
Кустурица за руске медије: Народ Србије мрзи НАТО, бомбардовање никада неће заборавити
Тешка хуманитарна ситуација на Косову и Метохији и неки махнити националиста који прети целом свету (чиме, остало је недоречено) нису били довољни за Савет безбедности Уједињених нација који је, по логици америчке верзије из комеморативне поруке, окренуо главу од гнусних и бројних злочина на КиМ, па је НАТО био приморан да почне војну операцију без њиховог, нагласимо, неопходног одобрења.

Данас је то и тако свеједно. Једна од тековина „хуманитарне операције“ којој почаст одаје америчка мисија ОЕБС-а је и то што је међународно право постало релативно, као и потписани споразуми, дате гаранције, преузете обавезе. Кога је, на пример, данас на Западу истински брига за документ произашао из њихове спасилачке мисије, Резолуцију 1244?

ПРАТИТЕ НАС НА ТЕЛЕГРАМУ!

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Кликса!

НАЈНОВИЈЕ

СУТРА У БЕОГРАДУ ПРВИ СВЕСРПСКИ САБОР „ЈЕДАН НАРОД, ЈЕДАН САБОР – СРБИЈА И СРПСКА“

Према програму, у 9.30 часова у Храму Светог Саве биће одржан молебан за Србију и Републику Српску, саопштено је...

ПРОЧИТАЈТЕ И: