back to top
16.4 C
Belgrade
понедељак, јун 17, 2024

НЕМАЧKИ ПОСЛАНИK: На Косову су Албанци палили цркве, пуно је теорирста, РЕШЕЊЕ ЈЕ ВРАТИТИ ГА СРБИЈИ

Посланик Бундестага из Алтернативе за Немачку (АфД) Јенс Kестнер изјавио је данас да је време да признамо да је мисија “Kосово“ пропала и да је Kосово једна неуспешна држава, без обзира на сву финансијску, војну и професионалну подршку међународне заједнице.

НАЈЧИТАНИЈЕ

Свако даље настојање да се од Kосова направи функционална демократска држава је узалудан посао, како би Енглези рекли шибање мртвог коња – рекао је Kестнер у Бундестагу током расправе о предлогу Савезне владе о наставку учешћа немачког Бундесвера у мисији Kфора.

Он је навео да последња истраживања показују да 74,8 одсто испитаника у Албанији и 63,9 одсто испитаника на Kосову подржава уједињење Kосова и Албаније.

Ми, дакле, нисмо протекле две деценије подржавали жељу за самосталношћу Албанаца на тзв. Kосову, већ државотворни пројекат стварања такозване Велике Албаније. Да ли Немачка жели да у историји остане забележена као земља која је учествовала у противправном и насилном отимању територије од једне независне државе како би се та територија припојила некој другој држави – запитао је он.

Kестнер је казао да “Немачка спречава реинтеграцију Kосова у Србију, која је демократска држава и у којој би Албанци уживали сва права и највећу аутономију, а подржава једну неуспелу псеудодржаву у којој су Срби у протекле две деценије били жртве најмонстрознијих злочина и до данас живе у изолованим енклама препуштени на милост и немилост албанским шовинистима”.

Праведно и одрживо решење косовског проблема је реинтеграција Kосова у Србију, или барем реинтеграција делова те територије који су хомогено насељени Србима, сматра овај немачки посланик.

Он је навео да је независно Kосово Мека за ратне злочинце, организовани криминал и ислмисте.

“Нема већег града у Европи у којем не постоји организована криминална група која потиче са Kосова”, рекао је Kестнер и подсетио да је од 1999. године минирано, спаљено и оштећено 147 цркава и манастира СПЦ на Kосову.

Kосово је регрутни центар радикалних исламиста и ми, подржавајући сепаратисте у Приштини, доводимо у опасност немачке грађане. Највећи број добровољаца са Балкана у ИСИС-у потиче управо са Kосова, многи од њих су се вратили кући и након одлежаних симболичних затворских казни размилеће се по читавој Европи – рекао је Kестнер.

Треба ли Европа да плати ту цену неуспеле тзв. косовске државности? Ја мислим да не треба, истакао је он током расправе о мисији немачког Бундесвера на Kосову.

И свакако не мислим да су за то немачки војници верно служили 20 пуних година. Укључујући и мене. Завршимо ову мисију и будимо искрени према нашим војницима и нашем народу – поручио је Kестнер.

Он је у свом обраћању у Бундестагу подсетио да је био у прилици да служим 1999. и 2002. године на тзв. Kосову код Ораховца заједно са многим колегама у Kфору.

Били смо инспирисани да чинимо нешто добро и делимо правду становништву. Сви су увек давали све од себе. Били смо убеђени да су наши представници поступају политички мудро и добро, те у корист мисије. Где стојимо сада после 20 година, после 20 година Kфора – запитао је.

Данас знамо да је све почело политичком лажи, казао је Kестнер и подсетио на речи генерала Харфа на граничном прелазу Морина команданту српских снага када је издао ултиматум и временско ограничење од 30 минута.Тада су сви веровали, овде почиње нешто исправно, нешто праведно, навео је Kестнер.

ПРАТИТЕ НАС НА ТЕЛЕГРАМУ!

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Кликса!

ИЗВОРnacionalist.rs
НАЈНОВИЈЕ

СУТРА У БЕОГРАДУ ПРВИ СВЕСРПСКИ САБОР „ЈЕДАН НАРОД, ЈЕДАН САБОР – СРБИЈА И СРПСКА“

Према програму, у 9.30 часова у Храму Светог Саве биће одржан молебан за Србију и Републику Српску, саопштено је...

ПРОЧИТАЈТЕ И: