back to top
16.4 C
Belgrade
понедељак, јун 17, 2024

Позив на отпор у намери да се Срби прогласе геноцидним народом

Подгорички портал ИН4С упућује јавни позив на хитно јединствено и снажно деловање свих српских јавних субјеката – од медија, преко невладиних удружења – до политичких партија и коалиција како би се осујетила намера дела извршне власти у Црној Гори да под уценама центара моћи у Уједињеним нацијама подржи предлог Резолуције “Међународни дан рефлексије и комеморације геноцида у Сребреници 1995”.

НАЈЧИТАНИЈЕ

Данас, на Дан победе над фашизмом, као најдоследнији следбеници антифашистичке традиције и припадници народа који је као ниједан други дао вишемилионске жртве у два свјетска и балканским ратовима борећи се за слободу човечанства пред налетима највећих пошасти 20. века, дужни смо да подигнемо глас против покушаја прекрајања истине о догађајима из прошлости и замјене теза које за циљ имају да највећим жртвама ослободилачких борби утисну жиг џелата и тлачитеља.

Да иронија буде комплетна – иницијатори доношења Резолуције су потомци организатора Холокауста и „Кристалне ноћи“.

Црној Гори коју је створио српски народ и исто тако страдална Српска православна црква, управо није никада било својствено (до Мила Ђукановића) да се доказује у нападима на свој слободарски народ, а тиме и на себе саму. Срби нису геноцидан народ нити се у Сребреници догодио геноцид. Не негирамо да се догодио страшан злочин и осуђујемо га.

Премијера Милојка Спајића подсећамо да није добио мандат од српског народа да би гласао за антисрпске резолуције. Гласање за Резолуцију о наводном геноциду у Сребреници у Уједињеним нацијама и гласање у Стразбуру за чланство терористичке творевине коју неки зову „држава Косово“ у Савету Европе- су црвене линије преко којих српски народ у Црној Гори не сме да пређе.

Позивамо Српску православну цркву, а посебно њену Митрополију црногорско-приморску и Високопреосвећеног Митрополита Јоаникија, да изопште из православља све оне чланове извршне власти и све оне чиниоце других нивоа власти у Црној Гори који се изјасне за подршку Резолуцији о генициду у Сребреници а православне су вјероисповјести.

Позивамо представнике српских политичких партија у Скупштини Црне Горе да ускрате подршку Влади Милојка Спајића уколико истраје на опредјељењу да Влада подржи Резолуцију о геноциду у Сребреници.

Позивамо све српске политичке прваке, истакнуте културне, друштвене и друге јавне јелатнике, медије, удружења грађана и појединце, на организовано пружање отпора срамотној и опакој намјери већине у тренутној Влади Црне Горе у вези са гласањима у Уједињеним нацијама и Савјету Европе.

Уколико се и поред организованог цивилизованог отпора Влада Црне Горе буде понашала антисрпски и антинародни у односу на најављена гласања у УН и СЕ, ИН4С најављује организовање народних протеста тим поводом, за које иначе влада велико интересовање, наводи се у саопштењу подгоричког портала ИН4С.

Извор: ИН4С

ПРАТИТЕ НАС НА ТЕЛЕГРАМУ!

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Кликса!

НАЈНОВИЈЕ

СУТРА У БЕОГРАДУ ПРВИ СВЕСРПСКИ САБОР „ЈЕДАН НАРОД, ЈЕДАН САБОР – СРБИЈА И СРПСКА“

Према програму, у 9.30 часова у Храму Светог Саве биће одржан молебан за Србију и Републику Српску, саопштено је...

ПРОЧИТАЈТЕ И: