back to top
16.4 C
Belgrade
понедељак, јун 17, 2024

Зуроф: Грухоњић треба да буде ухапшен и отпуштен

Екипа Центра за друштвену стабилност је недавно боравила у Израелу и обавила интервју са проф. Јехудом Зуером и др Ефраимом Зурофом. Разговори су обављени за потребе снимања документарног филма ”Анатомија обмане: Сребреница”

НАЈЧИТАНИЈЕ

Приликом интервјуа са директором центра ”Симон Визентал” др Зурофом, који је познат и под надимком ”последњи ловац на нацисте”, повела се тема и о страдању српског народа на простору тзв. Независне Државе Хрватске и у логору смрти Јасеновац.

Др Ефраим Зуроф је посебно заслужан за хапшење Динка Шакића управника усташког логора Јасеновац, у Буенос Аиресу, 1998. године. Током разговора, нарочито је била интересантна перцепција тих страшних тренутака за наш народ у савременом друштвеном и дневнополитичком контексту, те је прокоментарисан и јавни наступ ванредног професора Филозофског факултета у Новом Саду, Динка Грухоњића, у којем Грухоњић током своје дубровачке турнеје, без имало срамоте, своје име пореди са усташом Шакићем, који је заслужан за смрт преко 700.000 Срба, Јевреја и Рома.

Уз подсмех и спрдњу, универзитетски професор из Новог Сада, најблаже речено погазио је спомен на све страдале у геноциду над српским народом спроведених од нациста и усташа.

Др Зуроф је иначе био иницијатор и креатор операције ”Последња шанса”, која је спроведена 2002. године, а која је имала за задатак хапшење последњих нациста који су се налазили на слободи. Ти нацисти су путем пацовских канала, уз помоћ Ватикана, побегли углавном у Јужну Америку и тамо добили уточиште под диктатуром генерала Перона. Аутор је годишњака ”Статус Рипорт” који говори о истрагама и изручењима нациста широм света. Члан је Међународне комисије за утврђивање истине о Јасеновцу и почасни становник Града Новог Сада.

Извор: nsuzivo.rs

ПРАТИТЕ НАС НА ТЕЛЕГРАМУ!

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Кликса!

НАЈНОВИЈЕ

СУТРА У БЕОГРАДУ ПРВИ СВЕСРПСКИ САБОР „ЈЕДАН НАРОД, ЈЕДАН САБОР – СРБИЈА И СРПСКА“

Према програму, у 9.30 часова у Храму Светог Саве биће одржан молебан за Србију и Републику Српску, саопштено је...

ПРОЧИТАЈТЕ И: