back to top
16.4 C
Belgrade
понедељак, јун 17, 2024

БУДВА И ИЗБОРИ: Срби против Срба!

Након  избора у Будви јасно је да су Срби побједници у том граду,  а јасно је и то да Срби неће са Србима!

НАЈЧИТАНИЈЕ

Пише: Иван Милошевић

Типична српска прича која нас већ деценијама и вјековима прати куда год се окренемо и било гдје да одемо – Срби су највећи непријатељи самима себи! Синоћ је Никола Јовановић, бивши предсједник локалног парпамента, јасно поручио да нема шансе да буде у коалицији са српском коалицијом! 

Нијесам познавалац будванских политичких неприлика и ко је у том граду крив за међусобне оптужбе и злу крв између два српска табора, али као обични Србин волио бих да видим барем елементарну пристојност међу српским лидерима у том граду и жељу да искористе оно што им Срби у том граду преко гласачких листића поручују – Будвом треба да владају Срби и то без помоћи осталих!

Уколико тако не буде једна од српских побједничких фракција мораће да потражи помоћ од странака и политичара којима су Срби задња рупа на свирали и који ће рукама и ногама гласати све оно што је против Срба. При томе мислим на Демократе, ПЕС, ДПС и остале који су задњих дана са десет прстију гласали за Резолуцију о Сребреници, а јуче су гласали и да албанско Косово буде члан парламента НАТО-а ( уколико сам добро запамтио назив организације). И једна српска фракција у Будви каже да ће прије са тим политичарима, него са српским из друге српске фракције! Уколико ово није класична потврда српске неслоге онда не знам шта је друго и мука ми је то да гледам!

Слушам једну српску фракцију да Будва треба да се врати Будванима и да се тим градом не управља из Подгорице и слушам другу српску фракцију да договор мора пасти и да Срби мора да се уједине, како би грађани добили оно за шта су гласали – да Будвом владају Срби! И једни и други су у праву и умјесто да их та чињеница уједињује, она их раздваја! 

Уколико било ко из двије српске фракције због својих личних нетрпељивости и личних интереса у нову локалну власт уведе представнике странака који Србима о главу раде (Демократе, ПЕС, СДП, ДПС) потврдиће стару уклету српску максиму да све може када се Срби гложе и мораће да прихвате чињеницу да упркос томе што су сви против Срба, да се том антисрпском покрету придружују и они и да свјесно раде против самих себе и против народа који им је дао гласове!

У Будви је све јасно! У Будви Срби се гложе и дају шансу осталима да то искористе и да преко леђа Срба засједну у локалне фотеље! И тамо наставе да раде оно што најбоље знају – да буду против Срба! Тужно и отужно! А можда сам и наиван и вјерујем у оно у шта нико не вјерује, барем не у Будви – да Срби морају са Србима!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЕЛЕГРАМУ!

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Кликса!

ИЗВОРСрпска24
НАЈНОВИЈЕ

СУТРА У БЕОГРАДУ ПРВИ СВЕСРПСКИ САБОР „ЈЕДАН НАРОД, ЈЕДАН САБОР – СРБИЈА И СРПСКА“

Према програму, у 9.30 часова у Храму Светог Саве биће одржан молебан за Србију и Републику Српску, саопштено је...

ПРОЧИТАЈТЕ И: