back to top
16.4 C
Belgrade
понедељак, јун 17, 2024

Освећење цркве у селу Родељ код Лепосавића

У четврту недељу по Васкрсу, познату као Недеља раслабљеног, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије је освештао цркву посвећену Светој Тројици у селу Родељ код Лепосавића.

НАЈЧИТАНИЈЕ

После чина освећења, епископ Теодосије је служио свету Литургију уз саслужење свештенства и верног народа и том приликом одликовао свештеника Драгана Ђукића, пароха у Лепосавићу, чином протојереја. У својој беседи, епископ Теодосије је је заблагодарио Богу на дану у којем се освештава нови дом Божји, истакавши да народ који подиже и обнавља светиње има будућност и угодан је Богу:

– Сву своју љубав према Богу и Цркви, показали сте управо на овом месту дижући диван храм у славу Божју, у који ћемо долазити и сретати се са Богом, јер Бог  станује у дому своме. Овде ћемо изливати молитве и своје туге и радости. Све оно што живимо и ако верујемо у Бога и Бог је са нама сваког часа. И зато је ово добар знак за све вас који живите овде, али и за све нас који данас живимо на Косову и Метохији, као одговор наш свима онима који нама не желе добро и који окрећу главу од нас и хоће да нас понизе на разне начине. Нико нас не може понизити ако сами себе не понизимо својим животом и својим делима. Свима њима ово данас је наш одговор – да подижемо храмове и да живимо молитвом и љубављу коју показујемо не само својим најближњим него према свим људима, да живимо како је Господ и заповедио. Народ који подиже храмове у најтеже време окренут је Господу, има будућност и гледа у будућност, као што су некада наши свети краљеви, архиепископи и патријарси подизали задужбине и храмове гледајући у будућност и мислећи на генерације које треба да дођу које ће бити после нас. Тако и ми, у наше време, не само да чувамо оно наслеђено него и подижемо и обнављамо нове храмове и освећујемо уз славу Божју.

ПРАТИТЕ НАС НА ТЕЛЕГРАМУ!

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Кликса!

НАЈНОВИЈЕ

СУТРА У БЕОГРАДУ ПРВИ СВЕСРПСКИ САБОР „ЈЕДАН НАРОД, ЈЕДАН САБОР – СРБИЈА И СРПСКА“

Према програму, у 9.30 часова у Храму Светог Саве биће одржан молебан за Србију и Републику Српску, саопштено је...

ПРОЧИТАЈТЕ И: