back to top
16.4 C
Belgrade
понедељак, јун 17, 2024

ЕМИР КУСТУРИЦА: Резолуција не признаје свјетско право, Српска ће опстати!

Славни режисер Емир Кустурица изјавио је да су најновије пријетње из америчке Амбасаде да Република Српска неће постојати ако дође до раздруживања, карактеристика колонизатора, али и нагласио да ће Српска опстати.

НАЈЧИТАНИЈЕ

Истакао је да Република Српска има довољно потенцијала и довољно је мирољубива за покушаје да се раздружи, јер је врло тешко претпоставити живот с неким ко те оптужио за непостојећи геноцид.

Навео је да је резолуција о Сребреници у којој се наводи “Срби” у множини, а не “Србин је извршио геноцид” колективна осуда која као такву, не препознаје свјетско право.

– Када се изјави да неће бити Републике Српске, то да је човјек рекао прије 35 година то би чак било и могуће. Али, данас се свијет промијенио, живимо у апсолутно промијењеним условима и Република Српска ће да опстане. Идеја о опстанку Републике Српске је пропорционална њиховом настојању да врате филм, односно сат уназад и да нас врате у ’90. године, али то уопште више није тако. Јавио се нови хегемон у Кини, Русија је порасла у стару-нову војну силу – нагласио је Кустурица.

ПРАТИТЕ НАС НА ТЕЛЕГРАМУ!

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Кликса!

ИЗВОРРТРС
НАЈНОВИЈЕ

СУТРА У БЕОГРАДУ ПРВИ СВЕСРПСКИ САБОР „ЈЕДАН НАРОД, ЈЕДАН САБОР – СРБИЈА И СРПСКА“

Према програму, у 9.30 часова у Храму Светог Саве биће одржан молебан за Србију и Републику Српску, саопштено је...

ПРОЧИТАЈТЕ И: