back to top
16.4 C
Belgrade
понедељак, јун 17, 2024

СУТРА У БЕОГРАДУ ПРВИ СВЕСРПСКИ САБОР „ЈЕДАН НАРОД, ЈЕДАН САБОР – СРБИЈА И СРПСКА“

Први свесрпски сабор под називом "Један народ, један сабор - Србија и Српска" биће организован сутра у Београду, на којем ће учествовати предсједници Репблике Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић, званичници највиших институција Србије и Српске, представници Срба из региона, као и црквени великодостојници Српске православне цркве.

НАЈЧИТАНИЈЕ

Према програму, у 9.30 часова у Храму Светог Саве биће одржан молебан за Србију и Републику Српску, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Послије тога ће у 11.00 часова у Палати Србија бити одржан састанак предсједника Србије и Републике Српске, српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, предсједника парламената и премијера Србије и Српске, као и Његове светости патријарха српског Порфирија.

За 12.00 часова је планирана заједничка седница влада Србије и Републике Српске у присуству двојице предсједника и црквених великодостојника, која ће бити отворена за новинаре.

У 13.00 часова планирана је размјена потписаних докумената у присуству предсједника Србије и Републике Српске.

Изјаве за медије Додика и Вучића планиране су у 13.10 часова.

Од осталих догађаја у овкиру Сабора предвиђено је да у 14.00 часова Дом гарде на Топчидеру обиђу ветерани из Србије и Републике Српске, предсједници Србије и Републике Српске са ресорним министрима.

Такође, на Тргу републикеу 17.00 часова биће одржано централно обиљежавање манифестације „Један народ, један сабор – Србија и Српска“.

За 17.45 часова је предвиђен обилазак Народног музеја, који ће обићи предсједници Србије и Републике Српске са ресорним министрима.

Око 21.00 часова биће приређен ватромет из Парка Републике Српске на лијевој обали Саве, на Новом Београду.

ПРАТИТЕ НАС НА ТЕЛЕГРАМУ!

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Кликса!

ИЗВОРСрна
НАЈНОВИЈЕ

МУНИРА СУБАШИЋ (“МАЈКЕ СРЕБРЕНИЦЕ”) ПРОРОКУЈЕ: Ако Бог да за кратко вријеме Европа ће бити више исламска него хришћанска!

Покровитељи и коспонзори овог беспризорног антисрпског акта који има за циљ жигосање цјелокупног српског народа данима и мјесецима држе...

ПРОЧИТАЈТЕ И: