Правила коришћења

Правила, услови коришћења и политика приватности

Добродошли на српски информативни портал „Клкс“ (у даљем тексту „klix.rs“).

Коришћењем било ког дела овог сајта аутоматски прихватате сва актуелна правила. Ниједан део портала не сме се користити у незаконите сврхе, ни за промовисање истих.

Услови коришћења портала klix.rs подразумевају низ правила која се односе на целокупан садржај, а корисници су дужни да их редовно читају.

Ауторска права

klix.rs полаже ауторска права на све властите садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података и програмерски код). Неовлашћено коришћење било ког дела портала, без дозволе власника ауторских права, сматра се кршењем ауторских права.

Преношење текстова је дозвољено. Приликом преношења обавезно је навођење извора (klix.rs) и стављање линка на са усмерењем на оригинални текст. За преузимање оригиналне фотографије, испод фотографије написати „фото: klix.rs“.

klix.rs ће у брзом временском периоду размотрити сваку примедбу читалаца који сматрају да им је објављивањем садржаја на порталу повређено сопствено ауторско право. У случају да се утврди да се ради о повреди ауторских права, текст, фотографија и др. биће одмах скинути.

Читаоци који својом вољом пошаљу фотографије, видео снимке или писана дела с циљем објављивања, у целости преносе сва ауторска права порталу klix.rs, који задржава право репродуковања и дистрибуције, без накнаде и без временског и просторног ограничења.

Уколико сматрате да објављен садржај повређује Ваше лично право или интерес, можете у складу са законом захтевати објаву одговора или исправке, односно отклањања наводне повреде. Обавештење о евентуалној повреди, односно Ваш одговор или исправка, мора да садржи опис, врсту и природу неистинитости, непотпуности или нетачности преноса садржаја, односно друге повреде, те локацију (тј. УРЛ адреса) или друге информације довољне за идентификацију предметног садржаја, као и инструкције за његово отклањање. Случај ће бити у најкраћем року размотрен, а спорни садржај уклоњени одмах по евентуалном установљавању истинитости садржаја жалбе.

Линкови на друге веб странице

klix.rs садржи податке, информације и везе до других интернет страница креираних од стране трећих лица (линкови) које ће се, кад год је то могуће, као такве означавати.

klix.rs нема надзор над наведеним подацима и информацијама или другим интернет страницама те се у потпуности одриче сваке одговорности везане за садржај на интернет страницама креираним од стране трећих лица.

Коментари читалаца и аутора

Читаоци могу да коментаришу вест и изнесу своје мишљење у погледу објављене вести.

klix.rs задржава право да не објави коментаре којима се повређује приватност неког лица, увредљиве садржаје као и садржаје који су у супротности са одредбама Закона о јавном информисању.

Мишљења посетилаца изражена кроз коментаре на порталу klix.rs не одражавају ставове klix.rs

Текстови других аутора објављених на порталу klix.rs или преузети са других сајтова и са наведеним извором одакле је текст преузет не могу се сматрати ставом портала кlix.rs.